Puheeksi ottaminen pulmatilanteissa -koulutus

kuvituskuva_puheeksiottaminen_300x1080px

Haastavien pulmatilanteiden ratkaiseminen työyhteisössä on kaikkien yhteinen asia, vaikka usein esimiehelle lankeaakin ensisijainen selvitysvastuu.

Puheeksi ottaminen on haasteellista toimintaa, koska se herättää suuria tunteita kaikissa osapuolissa. Siihen kannattaa siis valmentautua hyvin ja keskittyä ratkaisujen löytämiseen, ei syyllisten etsintään. Parasta puheeksi ottamista on pulmatilanteiden aktiivinen ennaltaehkäisy, joka rakentuu luottamukselle ja avoimelle työilmapiirille. Samoin rehellinen palautteen antaminen ja vastaanottaminen haastavat meidät kehittymään ihmisinä.

Puheeksi ottaminen pulmatilanteissa -koulutuspäivä sopii niin esimiehille kuin yleisluennoksi työntekijöillekin. Päivän aikana käydään läpi tavallisimpia työyhteisöjen pulmatilanteita yksilö- ja ryhmätasolla sekä etsitään niihin käytännönläheisiä ratkaisuja. Lisäksi tarkastellaan muutamia puheeksi ottamisen malleja. Lopuksi tarkastellaan ammatillisuuden ja hyvän työkäyttäytymisen merkitystä työhyvinvoinnin ja työnilon edistäjänä sekä omaa työssä jaksamista.

Mikäli koulutukseen ovat osallistuneet vain esimiehet, niin usein tämä koulutuspäivä on toiminut ponnahduslautana esimiesten työnohjausmaraton -päivälle, joka tarkoittaa, että esimiehet lähettävät ennakkotehtävänä omat kysymyksensä/pulmatilanteensa kuvaukset kouluttajalle. Ennakkotehtävien pohjalta esimiesryhmä yhdessä kouluttajan kanssa tarkastelee pulmatilanteita ja etsii käytännönläheisiä ratkaisuja. Koulutuspäivän suurimpana etuna on, että koko esimiesryhmä oppii toistensa tapausesimerkeistä ja luottamus sekä kollegiaalisuus lisääntyvät. Lisäksi jokainen esimies voi saada yksilöityä työnohjausta juuri omaan tilanteeseensa.

Ota yhteyttä ja kysy lisää »